Dilluns em vaig atrevir a provar de fer cupcakes i la veritat és que va ser tota una odissea! Primer, trobar els ingredients....després de recórrer unes quantes botigues i més d'un supermercat vaig trobar 4 coses de decoració, aromes i colorants al Hipercor...si una cosa tenen bona els americans, és que des del Walmart, passant pel Publics i acabant al Macy's trobes tot el que la química culinària et pugui donar. Definitivament a aquí no! i tot i que jo sóc més de la cuina natural, quan ve de gust fer invents a la cuina i deixar anar la imaginació es troba a faltar...
Bé! al que anàvem: la recepta! jo la vaig treure de directoalpaladar i la veritat és que és senzilla, encara que no tinguis masses dots per la cuina com jo...
Ingredients per 24 cupcakes:
- 400 gr de sucre, 300 gr de mantega, 4 ous, 1 baina de vainilla, 2 cullerades cafè de aroma de vainilla, 300 ml de llet, sal, 3 cullerades de llevadura en pols i 300 gr de farina (si pot ser amb llevadura millor).
- Per la cobertura, que jo vaig fer de llimona perquè no vaig trobar més aroma. Vaig fer servir: 400 gr de mantega, 400 gr de sucre glas, 4 cullerades d'aroma, 4 cullerades de llet i colorants varis segons el color que vulguem donar.
Recepta:
-Primer es barreja per un costat la mantega amb el sucre fins que quedi una massa esponjosa i s'incorporen els ous un a un per què s'absorbeixin bé.
- A un altre bol incorporem la farina amb la sal i la llevadura en pols i en un tercer bol la llet amb la baina i l'aroma de vainilla.
-Afegim la barreja de farina a la de mantega i sucre a poc a poc perquè es vagi absorvint bé. Quan estigui tot ben barrejat incorporem també la llet fins que s'absorbeixi i quedi una massa uniforme i esponjosa.
-Posem la massa en els motlles de magdalenes -no s'ha de posar massa quantitat, més o menys la meitat, jo em vaig passar!- i es posen al forn a 170ºC durant 25 minuts.
Quan els treiem del forn els deixem refredar - es poden posar a la nevera per anar més ràpid- i mentres preparem el frosting barrejant tots els ingredients fins a fer una buttercream. Un cop tinguem la crema, es divideix en tants colors com vulguem fer i s'incorpora en cada un el colorant necessari -les quantitats vénen en l'etiqueta del colorant ja que depèn de cada marca-. Un cop fet, es decora primer amb el frosting de color amb una màniga pastelera i després amb tota la imaginació que hi vulguem posar! Jo vaig optar per confetti de sucre, fideus de xocolata, lacasitos...etc. Que vagi de gust!!
Ei! Et felicito per la feina, ho trobo divertit, de cap manera voldria treure't la il·lusió i està molt bé que ens ho ensenyis, però...
ResponEliminaÉs horrorós! Això no fa molt de mal a l'estómac?! Un cop t'ho has menjat, no et transformes en un monstre de marenga com el de ghostbusters? El sucre que ingereixes, a on va?
Ara entenc les pel·lícules americanes, els parcs d'atraccions, les noies rosses de color de rosa i en Whalt Disney...!
Un bon rus, un bon bisbalenc, un recuit, una crema cremada, uns brunyols de l'empordà, un jesuïta, unes galetes de massapà, etc etc etc.
Un dia d'aquests quedem i ens ho fas... jo us faré un arròs a la cassola.
Salut!
C
jajajajaj Carles! Tu saps la grassa animal que porta el Bisbalenc??! i et confessaré una coseta...també porta aroma :( ara, no et negaré que és més bo que els cupcakes! :)
ResponEliminaHi ha un secret per no transformar-te en Hansel i Gretel: només te'n pots menjar un cada any, però no ho diguis a ningú, perquè a vegades el mòn de sucre, colors i banyat amb confeti de xocolata és molt més divertit.
Ens veiem el 13 a la plaça del castell ;)
JO ELS HE PROVAT DE FER AQUESTA SETMANA.
ResponEliminaELS MEUS FILLS ENCARA FLIPEN !!!!
DÚNIA.
Hola Dúnia! quina il·lusió!!! Segur que varen quedar boníssims! :) Pels nens són genials, els hi encanten amb tants colors...
ResponElimina