21 de setembre del 2010

Absolut Organic + Intrépida Mu

Tothom avui en dia és conscient que en el món del tèxtil continua havent-t'hi molta explotació en la mà d'obra i en els recursos naturals que s'utilitzen i que, per molt que hi posi "Made in Portugal", un jersei que val 30€ posat en botiga difícilment ha seguit un procés de producció i distribució gaire fiable. Segurament l'únic que té fet a Portugal és posar-hi l'esmentada etiqueta.
El que passa és que encara que siguis conscient d'això fins les últimes conseqüències com crec que em passa a mi -que vaig viure una temporada a Bangladesh i vaig visitar les condicions en que produeixen certes multinacionals espanyoles del tèxtil - et trobes en que en el moment que necessites una peça de roba nova no trobes masses alternatives. Per sort, tot i la crisis, hi ha petits projectes que van avançant poc a poc i amb gran esforç i que es desmarquen per fer productes ecològics i amb la garantia que ha estat produït sota condicions justes. Dos dels projectes pels que sé positivament que és així, són els de Intrépida Mu i Absolut Organic, la primera amb seu entre Barcelona i un petit poblet de l'Empordà; la segona a Madrid de la mà d'una jove dissenyadora; les dues, compromeses en com es porta a terme tot el procés que involucra la seva roba, des de les teles fins a la confecció i venda.
D'Intrépida Mu m'encanten els seus dissenys per a nens! són molt divertits! D'Absolut Orgànic, és una roba molt maca, molt portable i amb una filosofia no tant de seguir la moda a cada temporada sinó de fer peces més clàssiques que et puguis posar durant anys, ja que saben perfectament que duren! I jo us ho puc garantir per què en tinc unes quantes! Genial sempre les col·leccions masculines!
Intrépida Mu es pot comprar directament de la seva pàgina web i Absolut Orgànic hi ha el llistat de botigues a la seva web!
Col·lecció AO:
Col·lecció Intrépida Mu: Taller a Bangladesh (en tota la vida laboral d'un treballador no guanyen prou per comprar un dels foulard que mostren. El sou aproximat mensual és d'uns 40€ i no, ni a Bangladesh és suficient per viure)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts with Thumbnails