13 de desembre del 2010

Sopa de Tomata!

Per fi he trobat una recepta de sopa de tomata que queda bona no, boníssima!! És com la mítica sopa Campbell's però això sí, 100% natural. La mala notícia (normalment sempre hi ha una mala notícia quan parlem de menjar boníssim... ;) ), és que no és precisament light :) però, no ens enganyem, al desembre les calories no existeixen amb tantes temptacions! La setmana passada ens varem comprar un llibre de sopes i hem decidit fer-ne una cada dia! Ens anem alternant amb en Jaume, ell comença pel final del llibre i jo per l'inici i ens toca cuinar cada dia a un. Ahir va ser el meu torn, amb la sopa de tomata :) Aquí deixo la recepta tal i com la recordo d'ahir al vespre: trossejar petit una ceba mitjana i sofregir-la amb 30 gr de mantega uns 5 minuts. Incorporar-hi uns 500gr de tomata natural triturada i una fulla de llorer. Deixar coure uns 10 minuts. Mentrestant, a una altre olla, fondre 30gr més de mantega amb 3 cullerades de farina, coure la farina fins que faci olor de torradeta (no de cremada eh! ;) ) i treure-la del foc. Anar tirant poc a poc 2 vasos de llet i remoure fins que quedi una beixamel cremosa. Salpebrar al gust. Un cop tinguem la beixamel feta, la incorporem a la base de tomata i remenem bé. Deixem coure uns 5 minuts més i llestos! Per decorar s'hi pot posar una fulla d'alfàbrega fresca o d'alguna altre herbeta verda :) A gaudir!

4 comentaris:

  1. nena, que es aixo de cuinar amb mantega!!! i si, nomes en veure recepta mantega i farina ja penso amb les calories... pero be, segur que es més sana que la del campbell! ara jo aqui compro la baixa en sodi, que almenys jo em crec que és més sana....
    xavi

    ResponElimina
  2. :) Xavi!! xxdddd No em renyis per una mica de mantega, que queda boníssima!! Te la faré pel sopar de Nadal ;)(per Nadal tampoc conten les calories..) Un petò guapo!!!

    ResponElimina
  3. Vaaaa que només son 30 gr. de mantega!! 230 calories no son res a canvi d'una sopa deliciosa!!!!

    ResponElimina
  4. En realitat són 60gr Alba, 30 per sofregir la ceba i 30gr més de fer la beixamel...però sssshhhhhhttttt!!! no li digue'm a en Xavi!! ;) (així són 460 calories????!!!!! Bufff...ara entenc moltes coses... :) )

    ResponElimina

Related Posts with Thumbnails